Magproblem

Det här inlägget kan jag väl inte påstå vara någon rolig läsning för någon. Men väljer att ta upp det ändå ifall någon kan tänkas ha samma besvär eller kanske har något tips på vad det kan bero på.
Det är ju nämligen som så att jag har haft besvär med magen sedan väldigt länge och då menar jag kanske 1-2 år förmodligen mer. Men det är väl nu på senare tiden som jag börjat tänka på det mer och mer.
Det är bara så att jag oftast får ont i magen så fort jag har ätit, krämpor och att jag ibland får jag det även om jag inte ätit precis. Ibland känns det som att det brinner inuti magen på mig och att jag ska gå av. Och "besväret" som jag får minst en gång om dagen är uppsvälld mage, och då menar jag verkligen uppsvälld! Har en gång fått för mig att jag är laktosintolerant, men jag har aldrig gått till doktorn och fått det bekräftat. Däremot tycker jag att magen blir så här även när jag undviker mjölkprodukter.
Kanske är dessa besvär vanliga, vilket jag kan tänka mig.
Men även om det är så så är det ändå inte roligt att behöva dras med det.
Och det känns inte normalt att alltid ha ont i magen eller vara orolig i magen.
Så jag funderar på att gå till en läkare.. för att få någonting bekräftat.
Men är det någon som känner igen sig i det här, vore ju skitbra isåfall om man kunde få höra lite om det!
Har en känsla av att om man går till läkaren så kommer man bara få ett svar på att undvik det här och här så ska du se att det blir bra, typ som att man inte blir tagen på allvar.
Men som sagt, vad vet jag, det kanske är normalt?
Dock började jag fundera idag när jag skulle kliva in i duschen och jag tittade på min mage i spegeln, jag tror aldrig jag har sett min mage så uppsvälld, det var helt stört.
Nu har jag delat med mig av alldeles för mycket information kring det här och det blev ett alldeles för långt ointressant inlägg.
...

Kommentarer :

#1: Linnea

Är man svullen och har ont, bränner och sånna symtom som du beskriver kan det vara magkatarr och det måste du söka upp läkare så du kan få läkemedel för, annars kan det utvecklas med tiden till magsår. Håll även lite koll på din avföring om den är annorlunda, blodig, lös eller hård och tänk på om du får behålla maten eller om du måste gå på toa efter. Kan vara nåt med tarmarna med i värsta fall. Men det låter lite som katarr, men vad vet jag är Ingen läkare ;) men som sagt, kolla lite på avföringen och gå till vårdcentralen.

skriven
#2: cammama

Go Linny!! Haha

skriven
#3: Emelie

Några av de där symtomen har jag också haft men nu som du vet så äter ju jag medicin mot de. Men som sagt svårt å säga vad det är så bäst du besöker läkare och se till så du får remiss till någon mag och tarmspecialist för annars kan de bli som för mig att de tror att de är något sen visade det sig att de var något helt annat.. precis som du nämnde så tar dom ju inte en på allvar i alla fall inte på vårdcentralen. Så se till att du får komma till en specialist då får du bästa möjliga hjälp :)

skriven
#4: Lina

Tack Linnéa och Emelie för tipsen, verkligen uppskattat! :) ska boka tid till en läkare nu!

skriven
#5: mamma

Bra Lina,jag har ju tjatat på dig att du ska boka en tid,men boka inte här hemma i Timrå för här jobbar bara idioter/ kram <3

skriven

Kommentera inlägget här :