Fredagen

I fredags var det party och Norlie och Kkv som stod på kvällens schema.

Snöigt

25

Nu känner jag ett extremt sug att åka upp till Umeå och fixa och sätta upp alla nya grejjer till lägenheten. Fjärilstavlan som ska upp i sovrummet, mina affischer från society6 som jag fått av Emil ska in i ramar och upp på väggen, taklampan ska hängas upp, mina nya fina stålhurtsar som jag också fått i julklapp ska sättas ihop och ställas bredvid sängen. Fick ju även en riktigt snygg stålpall som ska få ta plats i vardagsrummet tror jag allt!
Gaah, vill fixa och trixa!

Dessa två motiv fick jag av Emil, från society6.com

ja!!

Äntligen kommer jag och Emil kunna pryda vårt vardagsrum med en taklampa. Och inte vilken taklampa som helst, utan den fina i stål från Mio som jag så länge drömt om. Den är så sjukt snygg!! SÅ JÄVLA NÖJD är jag.
Har dessutom fått massa annat fint smått och gott till läggan oså.
 
 

Fix

Igår gjorde jag brända mandlar, idag chokladtryffel och imorgon är det julafton, tjoho!!

23

Idag har jag och Emil varit iväg och träffat Emils bror med respektive och deras lilla dotter Oda! Hon var så söt så, liten och go precis som bebisar ska vara!
Vi bytte julklappar och fikade.
Jag och Emil fick en jättefin gul ljusstake som kommer få ta plats i sovrummet hemma i läggan.

Äntligen

Nu är äntligen alla julklappae inhandlade och klara, sååå otroligt skönt. Jag har varit på birsta 4 gånger denna vecka, helt sjukt.
Idag var jag i alla fall dit med Emil för att köpa julklappar till Emils lilla brorsdotter som vi ska få träffa här i jul för första gången.

Det har i alla fall blivit en hel del julklappar iår!

Smycken

Bar min fina DW klocka idag och ett nyinköpt halsband i guldfärgat. Gillar faktiskt guldfärgat mer än silver nuförtin.

"jackproblemet" löst

Tog tag i att leta en jacka som liknar den fina mamma har i sin ägo. Hittade en liknande från asos som jag tog och beställde hem direkt!
Fick bli en liten julklapp till mig själv. Tog express utlämning så den kommer ha landat hos mig innan eller den 28 december, läääängtar!

Gotta

Har "bakat" rocky roads ikväll. Otroligt sliskigt men gott!

Jacka

Tog bara med mig en jacka hem till Timrå nu över jul. Kanske var dumt gjort. Men löser sig i alla fall genom att jag oftast lånar mammas fina kappa. Jag älskar den! Vill typ köpa den av henne för den sitter perfekt och är stor och skön.
Kanske får köpa någon liknande, någon som har en aning om var jag kan få tag på en?

Fjäril

Fick en finfin tavla av mamma och pappa igår när vi var på IKEA.
Tänkte göra precis som på bilden nedan och hänga upp den ovanför byrån i sovrummet. Har alldeles för tomma vägar i sovrummet, så denna tavla kommer verkligen göra ett snyggt lyft tror jag!

Kontraster

Idag har det varit en väldigt seg dag må jag säga. Humöret har inte varit på topp heller av nån anledning.

Har hjälpt pappa och mamma lite bestyr i kökskaoset. Lagade även middag, min goda kycklinggryta, den blev uppskattad! Har passat på att slå in lite julklappar också med hjälp av Simson. Han skulle bestämt ligga i sängen och leka med snören och slita i presentpapprena. Skitkisse!

Imorgon hoppas jag komma ut en sväng, hade velat åka till birsta och köpa mina sista julklappar innan den värsta julhandeln drar igång på fredag.

Myser

Mysigt att ligga i soffan med en kurrande katt på magen!

Doftljus

Nu ska det lukta gott i läggan. Har fått tre (!!) doftljus från voluspa.

Happy b-day to me

Idag är det ingen vanlig dag... Ne för det är min födelsedag! hehe
Redan kl 6 imorse kom mamma och pappa in och sjöng för mig och gav mig presenter. Jag fick bland annat en efterlängtad daniel wellington klocka, nööööjd!

Nu ska jag ut på en promenad med hunden, sen blir det till att hjälpa pappa städa undan lite i köket så att man kan ta hit folk ikväll.

 

Home

Nu är jag finally hemma efter lite omständigheter. Tåget var försenat och skit. Men kom i alla fall hem och det är ju det viktigaste.
Hemma i mammas och pappas kökskaos. Ja dom håller på renovera köket så det är grejer överallt. Dock tänkte jag vara snäll och hjälpa till med städning och annat så det blir fint lagom till jul. Men jag måste säga att det nya köket är riktigt fint!
Nu ska jag krama på min fina vovvis.
Ciao

today is the day

Idag åker jag hem till Timrå!! och stannar i alla fall ca 3 veckor!!
Galet.
Och det här med packning är som vanligt ett problem.
Hur jag än packar så blir väskan överfull TROTS att jag nu har prioriterat bort en massa plagg för att den inte ska bli smockad.
Ja.. alltså. hur gör man? Kanske på tiden att jag köper mig en riktigt stor och fyllig resväska istället för mina sportsbags.
Jaja, det löser sig nog.
Ska dock bli intressant att se hur det går för mig att få in väskan på tåget haha.

tåget går i alla fall 12.54 så är väl hemma runt halv 4 om allt går som det ska, tjoho.

Glass i stora lass

Såhär till kvällsmyset tänkte jag att jag skulle passa på att testa min glassmaskin som jag fick förra julen som jag aldrig testat.
Jag gjorde en kladdkaka och till det blev det vaniljglass.
Glassen blev toppen! Både jag och Emil tyckte det var en av de godaste glassar vi ätit.

Mumsigt

Happy

Vaknade upp till frukost på sängen av Emil, massa gotta! Fick även en fiiiiiin present, nämligen väskan från cheap monday som jag önskat mig.
Glad tjej!

stål

Får aldrig nog av att kolla på möbler och annat skoj till lägenheten.
Tänkte bjuda på lite blandade saker som jag inte skulle tacka nej till att fylla lägenheten med.

1. Vi börjar med denna skönhet, som är från IKEA! En hurts vid namn Helmer i stålfärg, sååå fin. Kostar bara 299:- dessutom. Skulle vilja ha två sånna på vardera sida om sängen.

2. Denna fina ram från Kii skulle jag inte heller tacka nej till, kopparfärgat är riktigt snyggt det med.
3. Även denna från Kii, en trebent klädhängare, riktigt läcker och enkel, såsom jag gillar det.
4. Här är en riktigt cool inredningsdetalj som jag spanat på länge, en trähand! fyller väl ingen direkt funktion, tycker bara att den är frän, Finns på rum21.se för ca 250 kronor.
5. Vi fortsätter i ståltemat, vill ha denna pall (en billig variant) från ellos, att ställa i typ vardagsrummet eller hallen.
6. Denna snygga lampa, har jag tjatat om förut, men jag gör det igen för den är för fin. Från Mio.
7. Tillsist, en svart, enkel lampa från lagerhaus som jag skulle kunna tänka mig ovanför matbordet i köket, 499:-
 

Värt

Var sjukt omotiverad till att träna idag, men vet att jag skulle få ångest om jag hoppade en dag i mitt träningsschema så jag pallrade mig iväg ändå. Tänkte lite att en dålig träning är i alla fall bättre än ingen träning alls. Men väl på plats på gymmet och på indoor walking passet så blev jag relativt motiverad och öste på. Sjukt värt ändå att lyckas träna när man egentligen inte känner för det. För man får en så sjukt bra känsla efteråt!

Nog snackat om det
Nu befinner jag mig i soffläge med min kära dator i knät. Har även tänt lite ljus. Bland annat ljuset jag fick i måndags, doftar ljuvligt!

Lucia

Idag är det lucia och det var inte så jobbigt som jag trodde att det skulle vara att kliva upp kl 7 o kolla på lucia på tv. Det är ju en slags tradition.. La mig i soffan under en filt och åt lussebulla och pepparkakor, mysig start på dagen.

Nu ska jag strax iväg till skolan för föreläsning oså. Har för en gångs skull haft tid på mig att göra mig iordning och tänkte därför att jag inte skulle se så sluskig ut som alltid annars. Har i alla fall lockat håret o dragit på mig en kjol "dagen till ära"
Meen men, ska dra strax så
Hej så länge

121212

Har veeeerkligen ingenting intressant att blogga om idag.
vakna, äta, skola, äta, träna, dator, dator, dator.
Blööö
Men snart är det helg igen vilket innebär hemresa, wiiihoo

trött

godnatt.

11 December

Idag är det ju den 11e december vilket innebär att min kära syster fyller år, 24 för att vara exakt!
Så ett grattis är väl på sin plats
Grattis på din dag Elin, vi ses snart!

Glad

Alltså, inte nog med att jag fick fina presenter igår så idag när öppnade brevlådan så låg det ett paket från Heidi där i. Hon hade skickat två julklappar och ett julkort! Ivrig som jag är så var jag snabb att öppna. Det ena paket innehöll i alla fall ett trepack kinderägg och det andra ett fint ugglehalsband.

Tack snälla Heidi!

Fika

Hade en mysig pre-födelsedagsfika idag. Kladdkake cheesecaken blev sjukt god, kanske liiiite rinnig men ändå. Perfekt kombo i alla fall! Glömde tyvärr knäppa kort på den. Den blev i alla fall godkänd av sällskapet och det är ju det viktigaste. Fick fina presenter också.
Jag verkligen älskar att få presenter (hehe ja jag är som ett litet barn)

Men nu ska jag slå på någon bra serie och vila efter denna glupska kväll.

mums

Har ikväll roat mig med att bland annat baka en kladdkake cheesecake som jag hade tänkte bjuda på imorgon då några fina vänner ska komma hit på "pre-födelsedagsfika". Fyller ju egentligen inte år förrän om en vecka, men eftersom många drar hemöver rätt tidigt så fick det bli redan imorgon. Jag hoppas den ska smaka, bilden (och receptet) som jag tagit härifrånser ju väldigt gott ut i alla fall!
 
 

brist på annat

har suttit och kollat igenom gamla bilder som jag oftast gör när jag har lite att göra. Tänkte att jag ville dela med mig av några bilder som jag faktiskt gillar. Varför jag gillar dom är inte för att jag tycker att jag ser snygg ut på bilderna eller så utan för att jag gillar ljuset och kontrasterna.

 
Bild 1: Min sidecut som jag då älskade så. Hade nog denna typ av frisyr tja.. tre år minst.Gillar dock denna bild då jag tycker att den känns väldigt hård på något vis.
Bild 2: Här hade jag fortfarande sidecut (lite längre dock) och jag var i en period då jag älskade att bära hatt. Det jag gillar med denna bild är skuggan och färgerna.
Bild 3: En closeup som egentligen inte är speciell alls, gillar dock hur ögat känns levande på nå vis.
Bild 4: Fotograferade analogt sista året på gymnasiet när jag läste en fotokurs. Bääästa kursen, älskade att vara i mörkerrummet på skolan och framkalla bilderna, det var alltid lika spännande.
Bild 5: hahah så otroligt konstig bild i överlag. En kväll då jag hade tråkigt och exprimenterade med håret. Inspirerade av la roux och fick till en väldigt konstig fjong på håret. Gillar dock hur bilden gör sig bra i svart-vitt. Och ännu en gång.. hatten.. som jag älskade.

slut

Fy vilken otroligt seg dag det har varit idag, har i princip legat i sängen hela dagen och sett på tv.
Vaknade upp med en rätt jobbig baksmälla, vilket inte är så ofta det händer. Hade dock skojigt igår så det vare väl värt! Nu känner jag dock för några vita helger innan jag dricker alkohol igen.

Nu är det ju förresten bara en vecka kvar tills jag åker hem också, oooh, längtar.
Ska bli så mysigt att få umgås med familjen och fira jul.

TGIF

Nu har jag haft två vita helger i rad, vilket jag tycker är ett tillräckligt bra tecken på att jag kan ha distans från att partajja.
Sååå ikväll blir det lite party igen (hehe)
Blir någon form av klassfest (beroende på hur många som kommer?) hemma här hos mig.
Har hunnit med både fredagsträning och att röjja undan i läggan.
Så nu: dusch och göra sig i ordning.

löften

Hemtenta numero 3 är finally klar! fifan så skönt.
Nu känns det som jul på riktigt, börjar ny kurs på måndag och söndag nästa vecka åker jag hem till Timrå och stannar ända in i Januari.

På tal om januri så tänke jag knåpa ihop en nyårslöftelista.
Väldigt överskattat och halvtöntigt att fortfarande hålla på med sånt när man vet att man inte håller dom oftast.
Men nu känner jag att det kan vara bra, då jag har börjat fått in lite rutiner i bland annat träning så då vill jag försöka hålla fast vid dom. Tänker att ett välformulerat nyårslöfte/peppande ord kan hålla motivationen uppe.

Nej men nu ska jag kika klart på hockey matchen som är på tv, sedan är det dags för mina torsdagsprogram: aldrig mera fet och historieätarna.

Ciao

Jättebaby

Sover i denna ytterst fashionabla dräkt inatt för att något sånär hålla värmen!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/172913/images/2012/pic_50bfb9349606ee44a31758ba.jpg" class="image">

Less

Fysatan vad kallt det ska vara hela tiden då... till och med inomhus!
Jag fryser dygnet runt i princip bortsett från när jag skållar mig själv i duschen i hetvatten eller när jag svettas på gymmet. Ja ni hör ju, illaaaa. Inte nog med det så jobbade min grupp i skolans kallaste lokaler idag, nämligen norra beteendevetarhuset. Riktigt iskallt därinne.
Inatt ska jag banne mig brassa el-elementet heeeela natten så man slipp frys.

workout

Idag har träningen gått super! (inte gått lika bra på pluggfronten dock då hemtentan legat längre ner på min priolista..)
Men i alla fall.. träningen bestod av 55 minuter indoorwalking, gick myycket bättre än vanligt! Superbra musik och en riktigt bra instruktör gjorde att jag tog i mer än vanligt.
Sen när jag kom hem körde jag ett litet egenkomponerat pass i form av lite armhävningar, situps, benböj, höga knän och lite annat.
Nu blir det en välförtjänt dusch minnsan!

Lista

Summerar min dag i form av en punktlista, känns som det effektivaste sättet just nu.
- startade dagen 07.00 med tvättid fram till 10
- hann med lite slösurf/plugg däremellan
- seminarium på skolan mellan ca 13-15
- lagade middag och kollade på walking dead
- tränade: spinning och body pump
- körde hem från gymmet, fick bensinstopp...
- blev räddad
- kom hem, duschade och landade tillslut i sängen med datorn i knä som i vanlig ordning.

Och det där om att jag fick bensinstopp.. alltså, satan så pinsamt.
Höll få stopp på bilen mitt i en rondell också, en jävla tur och bilen lyckades rycka sig en bit fram så jag kunde stanna längs med vägkanten.

Hohoho, lite komiskt såhär i efterhand.
Ne nu blir det till att lägga kinden mot en gammal vän, kudden.
studiebesök och gudars vette allt imorgon.

Beställt

Klickade precis hem en klänning från nelly.
Det var meningen att jag tänkte beställa något fint att ha på jul/nyår.. men klänningen jag beställde nu är väl inte direkt i klass med nyårsoutfit kanske.
Men jag tyckte den var så udda och cool så jag var tvungen att beställa denna ändå.
299 kronor, från cheap monday!

Nu äre jul...

...här i vårt hus!

Julpyntat

Tog fram lite julsaker igår, inte mycket men tillräckligt för att få lite julstämning.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/172913/images/2012/pic_50bb32a49606ee4f3b54c066.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/172913/images/2012/pic_50bb32a7ddf2b33f80003377.jpg" class="image">