Grå tillvaro

Några bilder från vardagen...





Nu är vi här

Nu är Emil också på plats i Stockholm och ett nytt kapitel börjar *klyschan*. Jag åkte till Umeå på torsdagkväll, på fredagen flyttstädade vi i 11 timmar (!!!) sen lämnade vi in nycklar och åkte till Timrå. Idag åkte vi ner till Stockholm och har precis landat i lägenheten vi ska bo i. 

Det kändes liiite vemodigt att låsa dörren och lämna nycklarna till lägenhten i Umeå. Det har ju liksom varit ens hem i några år nu. Nu har man liksom ingen anledning att åka till Umeå igen (förutom vänner då). Undra när man ens kommer åka dit igen? Känns som att det är långt bort just nu iaf.

Nu är jag bara taggad på en ny episod i livet, Umeå har liksom gjort sitt.

"Estetisk" bild jag tog igår när vi flyttstädade haha. 

Hej dåå lägenheten!

Mina ögon

Idag valde jag att jobba hemifrån. Måste säga att den valmöjligheten är guld värd. Men anledningen till att jag jobbade hemma var för att mina ögon var blodsprängda och lite svullna.

Vet inte vad det beror på men det började i alla fall klia hur mycket som helst i mina ögon igårkväll, blev svullen, geggig och rödsprängd. Mysigt det låter. Trodde att det skulle ha gått över imorse när jag vaknade men det hade det icket. Hade väl lindrats lite men såg fortfarande inte klok ut.

Börjar fundera på om det var någon allergisk reaktion då jag vet med fakta att jag är allergisk mot äpplen och har reagerat på andra kärnfrukter förut. Åt lite torkad frukt igår (physalis, gojibär och mullbär) som jag tror kan ligga bakom.

Jaja, ingen katastrof direkt.
Mycket intressant läsning för er bloggläsare känner jag. Kanske bjuder på något mer intressant i eftermiddag.


Hadee!

strangers til we die

spelar sönder denna låt just nu:

nycklar

Oj, tänkte precis skriva: måndagen är över, men det är ju för fasiken tisdag, skönt!

Efter jobbet for jag och hämtade nycklarna till lägenheten som vi ska hyra. Tror vi kommer trivas bra där! I vilket fall så är dom vi hyr av väldigt schyssta.

Men ja, har liksom inget vettigt att dela med mig av känner jag. Har lite städning att ta itu med sen ska jag ta det lugnt resten av kvällen hade jag tänkt.

Blir förresten kortvecka för mig den här veckan då jag åker upp till Umeå på torsdagkväll för att flyttstäda på fredag. Är dock tillbaka i Stockholm igen redan på lördag så det blir snabba ryck. Men det ska bli så skönt att få lämna in nycklarna till lägenheten och bara lämna Umeå bakom sig for now.

Känslan imorse



För evigt

Silvana Imam, så jävla bra.

Ops

Råka dricka upp en hel flaska juice idag (800ml). Men så jäkla goood.
Typ bara det jag ville säga. Hej dåå



hårtankar som vanligt

Okej.. Jag klippte och färgade håret för exakt en månad sedan och jag är redan sugen på förändring.
Just nu känner jag att jag vill ha tillbaka håret jag hade hösten 2013. Blir alldeles till mig av att se dom raka, välklippta hårtopparna på den här bilden... inte lika fucked up som dom är nu. Jaja, man kan inte ha allt, men fint hår är ju en början....
 
 

fredagsfeeling

Alltså, egentligen har jag så jäkla tråkigt ikväll och egentligen inte.
Dricker morotsjuice och lyssnar på partymusik hahaha.

Ja hörreni, livet.
Bjuppar låt

God natt

Precis kollat på den svenska filmen Små citroner gula. Har ju faktiskt sett den förut och den är väl helt okej bra. Men jag kände verkligen för att se någon cheesy kärleksfilm, plus att fina Sverrir är ju med i den också. Han spelar typ en gullig tönt som man blir halvkär i haha. Ibland kan man sakna den där nykära känslan, pirr i magen och sena nätter med långa samtal om allt och ingenting.

Ja ni hör ju vad jag börjar yra nu. Bäst att sova kanske.

ointressant

Kände inte för att blogga igår, dels för att jag inte hade något vettigt att skriva (har jag någonsin det?) och dels för att jag hade glömt min dator på jobbet som jag hade släpat med dig dit av någon dum anledning. Så gåre! Tur jag hade paddan så jag kunde typ kolla svtplay hela kvällen istället.

Idag då haft en skön dag på jobbet, solen sken på förmiddagen vilket gjorde att jag fick lite vårkänslor sådär. Så himla varmt här nere, plusgrader hela tin ju.. inte som upp i norr. Men ja, kom hem och lagade kycklingsoppa till middag som blev förvånansvärt god! Slängde i lite av det jag hade hemma.

Kvällen tänkte jag spendera åt tvättning och nån film/serie som vanligt.

Imorgon är det fredag, tagga!

Girls

Precis läst klart Not that kind of girl skriven av geniet herself, Lena Dunham. Väldigt bra bok! Men nu behöver jag tips på något nytt att läsa. Funderar på boken om Astrid Lindgren eventuellt.

På tal om Lena Dunham, jag har helt missat att första avsnittet av Girls säsong 4 har släppts!!

Så nu blire chaite och serietittande resten av kvällen. 


snabbt

Okej jag har ingen ork just nu.
Huvudet värker och har massa saker att ta tag it.
En glad nyhet dock: Jag och Emil har hittat lägenhet i Stockholm, en tvåa i Liljeholmen, sjukt nice.

Hej dååå

tröttare än tröttast

Idag är jag trött, trött för att jag var vaken till 04 inatt och sov alldeles för länge idag. Trött på det snuskiga vädret som har dragit in och trött på att helgen gått så förbannat snabbt som den alltid gör.

Gårdagen var kul! Käkade tacos och hängde med Johanna, Rebecka och Veronika hemma hos Rebecka sen vid 12-snåret drog vi ut på soulklubb. Inte direkt musik som jag lyssnar på till vardags om jag får välja men det var jäkligt skönt att dansa till! Och om det var längesedan jag dansa! Ja, så nog var det välbehövligt ändå. Vi drog väl hem vid 03 typ och som vanligt låg jag vaken alldeles för länge och lyssnade på musik när jag kom hem.

Nä nu ska jag göra iodning någonting ätbart.
See ya later

Gillar



Amen



Det va den veckan det

Fredag igen, woho. Jag har en himla tillfreds känsla idag, vet inte varför men känner mig bara nöjd på något vis.
Sällan den känslan infinner sig så jag klagar inte.

Ikväll blir det chillmode deluxe och imorgon väntar bland annat två lägenhetsvisningar och trevligheter på kvällen. Men mer om det imorgon.

Trevlig helg gott folk


Hårproblem

Har upptäck att mitt hår är sjukt felklippt, för min smak i alla fall. En gång i tiden hade jag håret uppklippt vilket jag sparat ut under flera år. Dom senaste gångerna jag gått till frissan har jag alltid fått raka toppar och ingenting klippt på uppklippningen vilket resulterat i ett tjockt och fint hår utan olika etapper. Men såklart ska någon dum frissa i Stockholm fucka upp det... Blä. Upptäcker heka tiden hårtesar med olika längd på. 

Jävulska problem jag har hahaha.
Men inte roligt ju!!
Syns ju på den här bilden. 

Random bild. Men jag stötte på några hjortar i Hjorthagen idag! 

ge mig bara en lägenhet

Alltså jag trivs verkligen jättebra i Stockholm to be honest, men en sak jag inte står ut med är bostadsmarknaden här (no kidding). Så jäkla segt. Jag älskar läggan jag bor i nu men den har jag bara till slutet av januari och i slutet av januari börjar ju även Emil jobba här nere så vi måste hitta något tillsammans. Dock har det gått förvånansvärt bra att leta bostad, har fått mer respons av att söka som par än själv. Har några visningar inplanerade lite varstans. Var bland annat på en visning igår efter jobbet och en idag.

Hoppas innerligt att vi får någonting klart snart då det börjar dra ihop sig.
Såå om någon vill hyra ut en lägenhet till världens bästa par - hör av er!

Drömmer om bostadsrätter men det känns jäkligt långt bort, speciellt i den här staden. En skokartong är typ dyrare än en herrgård hemma i Norrland.

orken

Jag är så tröööttt
god natt då
bjuder på en låt så länge, en väldigt bra låt

slut på norrlandet

Hellulu.
Imorgon bär det av mot Stockholm igen, vilket ska bli skönt. Visst det är skönt att vara ledig, men är jag ledig för länge blir jag lätt förslappad och typ tappar alla rutiner och gör ingenting vettigt. Så tillbaka till Stockholm för jobb och hitta någon slags träningsrutin hade ju varit kul också.

Packningen och rensningen av lägenheten har gått bra. Dock har ju Emil varit på jobbet så jag har gjort det mesta. Det är en hel del kvar dock som inte hunnits med, men det är ju några veckor kvar innan lägenheten sägs upp så det är ju lugnt. Jag lär ju ska komma upp något mer i slutet av januari för att hjälpa till med flyttstäd etc.

Nä nu ska jag packa en sista flyttlåda innan jag säger god natt.

kaos

Känner mig som en langare. Att rensa lägenheten innebär att man hittar en massa grejer som man vill he iväg men inte har tid eller ork att åka och slänga. Så jäkla bra då att det finns människor som tar det en annan ser som skit. Sedan igår har jag lagt ut ett tjugotal "annonser" på en lokal bortskänkesgrupp på facebook. Det har kommit och gått människor mest hela tiden här sedan dess.

Himla kul ändå att ens grejer kommer till användning och att människor bli så glada över att få saker gratis. En kille som fick lite porslin igår sa: "gud välsigne er" till mig och Emil haha.

tack du!

Minnen

Flyttpacka är fan inte roligt, huvva.

Hittade mina gamla festivalarmband och blev lite nostalgisk.



Mitt 2014

Snodde en lista från annan blogg. Tänkte att det är kul (för min egen del) att summera året som gått.

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?


Flyttade till Stockholm, tog examen, bosatte mig i Halmstad, hade 3 olika jobb under året, bott kollektivt, jadu... säkerligen en massa andra saker också som jag inte kommr på just nu.

Vilka städer besökte du?

Stockholm, Halmstad, Umeå, Sundsvall (besökte och besökte...), Alanya. Inte varit runt så mycket iår.

Vad var din största framgång 2014?
Att jag tog examen såklart och att jag fick jobb inom kommunikationsområdet.


Bästa köpet?
Har typ inte köpt något under det här året känns det som..Men min nya telefon var väl i alla fall det mest nödvändiga köpet. 


Gjorde någonting dig riktigt glad?

Har verkligen uppskattat alla människor runt om mig mycket mer iår, just för att jag flängt runt så mycket och spenderat mycket tid ensam. Så alla nära och kära har gjort mig glad. 

Och ledsen?
Att behöva bo så långt ifrån allt och alla, sjukdomen cancer, att SD fick 13% i valet... and so on.


Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2014?

Oj, svår fråga. Har mest lyssnat på gamla godingar i år men nån låt med MS MR.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare tror jag faktiskt, i alla fall i höstas.

Vad önskar du att du gjort mer?
Varit mer spontan (om det går), rest mer och läst mer böcker trots att jag läst väldigt många i år.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Grubblat över livet.

Blev du kär i år?
Nej, blev väl om något extra kär alla gånger jag fick träffa Emil efter flera veckor ifrån varandra.

Favoritprogram på TV?
Paradise Hotel och Historieätarna.

Bästa filmen?
Gillade Her, senaste Hungergames och what if. 

Bästa boken du läste i år?
Expeditionen, min kärlekshistoria.

Årets youtubevideo?
Men palla, kollar aldrig videos på youtube typ - nog med allt som folk spammar på FB.

Bästa matupplevelsen?
Tonfiskfilé, mmmm gott.

Något du önskade dig och fick?

Ett jobb i Stockholm. 

Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Jobbade, var till frissan och klippte och färgade håret lila, åt middag med Mathias, My och Lo.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Mer tid med bra personer, mer resor och mindre känsla av att känna mig fast.


Vad fick dig att må bra?
Tid med bra personer, fest, dans dans dans, go mat och varma grader.

Är det något du saknar år 2014 som du vill ha år 2015?
Jag vill ha mer stabilitet men ändå känna mig fri. Vill resa och vara spontan och inte känna mig instängd och fast i livet. Sen hoppas jag få slippa distansförhållande en gång för alla. 

Vilken kändis var du mest sugen på?
Sverrir Gudnason (alltid), Chris Millington, Idol-Rolf haha.

Vem saknade du?
Emil, familj och vänner. Varit så mycket ensamtid det här året...

Nyårslöfte?
Klyschan: Bli mer självförverkligande-

Högsta önskan just nu?
Vet faktiskt inte, att vinna på lotto så jag kan göra vad jag vill haha... 

 .

2015

Det här året kommer bli bra. Börjar med att bli sambo med min bästa i Stockholm!